Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εξελίξεις εν'οψει

Όλα δείχνουν η εβδομάδα που ακολουθεί, μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη που θα γίνει η επόμενη συνάντηση των μετόχων, θα είναι διάστημα εξελίξεων και αποφάσεων.
Τα κύρια ζητήματα είναι το διοικητικό μοντέλο με το οποίο θα πορευτεί η ΠΑΕ, κομμάτι άμεσα συνδεδεμένο με το προφίλ και τις αρμοδιότητες του νέου προέδρου, η συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Από τη συνάντηση προκύπτει ότι το θέμα του προέδρου θα τεθεί οριστικά (;) στην επόμενη συνάντηση, για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου.
Προέκυψε επίσης ότι από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, δεν υπάρχει η αίσθηση πως έως τώρα υπήρξε σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση για τις μετοχές, με την επιθυμία μάλιστα να κλείσει άμεσα το θέμα για “να μην σέρνεται”.
Θεωρείται δεδομένη η πρόθεση της πλευράς Γιαννακόπουλου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με την χαρακτηριστική ατάκα του Παύλου: “Ό,τι χρειαστεί ο Παναθηναϊκός από μας θα το έχει”.
Δεδομένος είναι ο προβληματισμός μετόχων ως προς το διοικητικό πλάνο και το προφίλ του προέδρου. Ήδη υπάρχει η θέση του Γιάννη Ξυλά πως με πρόεδρο με όρους και όχι με εν λευκώ αρμοδιότητες, είναι σοβαρότατο και πιθανότατο το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει να μετέχει στις διαδικασίες και πιθανότατα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν κι' άλλες αντιδράσεις ή τοποθετήσεις τις επόμενες ώρες.
Ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος ενημερώθηκαν για τα της συνάντησης. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά τους. Είναι βέβαια γνωστό πως είναι κάθετα αντίθετοι σε μοντέλο διοίκησης με πρόεδρο που δεν θα ασκεί διοίκηση με το απόλυτο των αρμοδιοτήτων, δηλαδή “εν λευκώ”.
Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση παρέστησαν οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλος, Νίκας, Πολέμης, Ξυλάς και Δάβαρης. Ο κ. Ζολώτας απουσίαζε εκτός Ελλάδας, ενώ ήταν γνωστό πως θα απείχαν από τη συζήτηση οι κ.κ. Βγενόπουλος και Πατέρας.

www.prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου